Over Desiris

Het mystieke, religieuze en paranormale zijn een interesseveld van kindsaf. Een aantal ingrijpende gebeurtenissen in de kinderjaren en puberteit lieten me verder zoeken naar antwoorden. Reiki inwijdingen, cursussen kaartleggen, pendelen, healing, meditatie waren in de eerste plaats nodig om meer inzicht te krijgen in mezelf.

Aangezien ik schilderen beschouw als een trouwe metgezel, was deze verdieping en bewustwording te zien in mijn werken. Waar ik vroeger vertrok van een voorbeeld (stilleven, levend model...), begon ik daarna te schilderen als een dienaar van Iets Groters. Het uitvoeren en ontvangen is een samenwerking die me achteraf vaak verrast. Het is pas voltooid als ik dit kan laten zien aan anderen.

Zo heb ik thuis een praktijkruimte en een schildersatelier. Het ene bevrucht het ander.
Schilderen zet het kanaal open naar hogere frequentie en dit komt het helend werk ten goede. Hoe ouder ik word, hoe meer ik onder de indruk ben, hoe dieper ik geloof en besef dat we deel uitmaken van een intelligent plan. "Waarom? Hoe? Hoeveel?" zijn vragen die oprijzen. Mijn verstand kan dit niet overzien omdat het Hoger is, onmeetbaar, oneindig.
Door intuitieve gewaarwordingen te leren onderscheiden van rationele overwegingen voel ik me vanuit de ziel verbonden met God en met andere zielen. Meditatie is voor mij een hulp. Ik zie het als telefoneren naar Hogere Zender. In alle drukte en lawaai vraagt het discipline om regelmatig deze verbinding te openen en telkens opnieuw via deze weg inzichten te ontvangen die me zo nodig de kracht geven om me telkens te orienteren, herori├źnteren, en me te begeleiden op mijn weg, bij mijn taken. Dit wil ik zoveel mogelijk delen met anderen.